1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрархи Елладської Церкви готують заяву про свою незгоду з визнанням ПЦУ, – ЗМІ

Ієрархи Елладської Церкви готують заяву про свою незгоду з визнанням ПЦУ, – ЗМІ

Група митрополитів Елладської Православної Церкви, незгідних з думкою Ієрархії з питання визнання ПЦУ, готують заяву про свою позицію та ситуацію, що склалася, повідомляє РІА Новини.

Співрозмовник агентства заявив, що «протягом двох днів ми напишемо спільну заяву, щоб Грецька церква не втрапила у перипетії… У понеділок – вівторок (14-15 жовтня, – ред.) буде спільна заява митрополитів, котрі незгідні з рішенням Собору. Буде 12-15 підписів».

З його слів, треба чітко розуміти, що ці митрополиті «незгідні не з визнанням (автокефалії), а з прийняттям рішення Грецькою церквою. Це різні речі».

Крім того, співрозмовник агентства стверджує, що «серед тих, хто незгідний з прийняттям рішення, є один-два, хто хоче визнання автокефалії, але для Онуфрія».

Також джерело впевнене, що «за позицією окремих ієрархів Елладської Церкви, наприклад, митрополитів Димітріадського, Месинійського, Навпактського, котрі виступили за визнання автокефалії, приховується їхнє бажання посісти архієпископський трон»: «визнання автокефалії «нової церкви» України призведе до розколу у Грецькій церкві». Також він твердо упевнений, що «архієпископ Ієронім не стане поминати Епіфанія у випадку спільної літургії з Варфоломієм під час візиту патріарха в Салоніки та на Афон 17-21 жовтня».

Співрозмовник агенства наголосив, що в такому випадку «це буде першим розколом, бо в жодній іншій церкві немає розколу, всі інші церкви одноголосно не визнали Епіфанія. Розкол у Грецькій церкві означає дуже багато проблем».

Зокрема, він стверджує, що у випадку визнання ПЦУ «ми можемо говорити про нове геополітичне становище. Це порушить баланс у регіоні. Це не просто церковна проблема… Елладська Церква вступає у великі перипетії. Ситуація критична».

Попередній запис
«Боюсь, ми сіємо новий поділ», – що сказали ієрархи ЕПЦ про визнання ПЦУ
Наступний запис
Митрополит Елладської Церкви пояснив, чому не підтримує визнання ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее