1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ЄСПЛ відхилив запит про заборону виконання закону про Церкву в Чорногорії

ЄСПЛ відхилив запит про заборону виконання закону про Церкву в Чорногорії

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі відхилив запит про тимчасову заборону державним органам Чорногорії виконувати закон «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад». Про це йдеться на офіційному сайті уряду Чорногорії.

Відповідна ініціатива надійшла в ЄСПЛ в кінці січня від Бєлградського юридичного бюро «Радич». У запиті пропонувалося заборонити виконання спірного закону до рішення по ньому Конституційного суду Чорногорії або укладення угоди з Сербською Православною Церквою.

«Суд в Страсбурзі відхилив цей запит, про що офіційно повідомлено представника Чорногорії при ЄСПЛ, – йдеться у повідомленні. – Останнє рішення Страсбурзького суду є ще одним доказом того, що зауваження, висловлені щодо закону “Про свободу віросповідання”, носять суто політичний і ідеологічний характер і не мають під собою підстав ні в Національному, ні в міжнародному праві».

Влада також нагадала, що в 2012 році цей же суд відхилив «як явно необґрунтований і неприйнятний» позов Сербської Православної Церкви по реституції раніше вилученого церковного майна в Чорногорії.

Попередній запис
В СПЦ спілкуватимуться з владою Чорногорії лише про скасування спірного закону
Наступний запис
Філарет привітав Епіфанія з днем народження та річницею «інтронізації»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее