1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Єпископ Ольвійський» бреше, що був рукоположений не у ПЦУ, – ЗМІ

«Єпископ Ольвійський» бреше, що був рукоположений не у ПЦУ, – ЗМІ

22-23 січня 2020 року, напередодні дня пам’яті святого Діонісія Олімпійського, під час богослужінь у монастирі на його честь з участю представників Константинопольської, Олександрійської та Елладської церков в обителі перебував «єпископ Ольвійський» Епіфаній (ПЦУ). Про це повідомляє грецьке видання Katanixi.

ЗМІ також пише, що митрополит Едеський Йоїль (ЕПЦ, одна з митрополій «Нових земель») запитав «єпископа» Епіфанія про те, «чи є у нього канонічне рукоположення і хто його висвятив». На що той, нібито, відповів, що висвячення отримав від патріарха Варфоломія. І хоча дана відповідь є неправдою, митрополит Йоїль був нею задоволений.

У зв’язку з цим у виданні наголошують: «Ми хотіли б заявити, що ми не наївні. Ми ні в якому разі не вважаємо, що митрополити, котрі беруть участь в нечестивому богослужінні, з іншої планети, і що вони не знають лжеєпископам Ольвійського, котрого, у зв’язку з подіями на Україні, знає навіть … кульгава Марія, як кажуть в народі».

Нагадаємо, архімандрит ЕПЦ Епіфаній (Дімітріу) був «висвячений» у «єпископа» Ольвійського ПЦУ 26 травня 2019 року. У дійстві брали участь також два ієрархи Константинопольського патріархату.

Фото Romfea.

Попередній запис
Опублікований лист Глави Албанської Церкви від 8 січня з відмовою їхати в Йорданію
Наступний запис
Насельник афонської обителі залишив літургію, де був помічений «єпископ» ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее