1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єленського обурило, що заступник глави ОПУ назвав Предстоятеля УПЦ справжнім гідним духовником

Єленського обурило, що заступник глави ОПУ назвав Предстоятеля УПЦ справжнім гідним духовником

Екс-нардеп Віктор Єленський незадоволений, що «досі немає жодної реакції» на інтерв’ю першого заступника голови Офісу Президента України Сергія Трофимова, в якому він назвав втручання держави у церковні справи при попередньому Гаранті «лукавим вектором». Також Єленському не подобається, що чиновники припинили такі дії. У своєму блозі на РІСУ він назвав це «карт-бланшом Московського Патріархату».

«Український посадовець достатньо високого рангу категорично відмовляє православним України мати такі самі права, які мають православні Грузії та Росії, Сербії та Румунії, Болгарії, Греції та інших країн. Те, що українських православних перестали таврувати у Повноті Православ’я як «розкольників і безблагодатних» сприймається українським же чиновником як глибока образа і по-справжньому мучить його сумління. Держава скеровується не на забезпечення релігійної свободи для своїх громадян, які сповідують Православ’я, а на її брутальне придушення – або ти споживач «кремлівської благодаті», або рухаєшся «лукавим вектором», який віднині не толеруватиметься», – обурюється Віктор Єленський.

«Українські посадовці дають Московському Патріархатові карт-бланш на його безчинства в Україні. З усіма його, МП, принадами – україножерством, закликами до зриву мобілізації, плазуванням перед агресором, «боротьбою за мир» в одні ворота, нетерпимістю до інших… Це зовсім не нейтралітет і невтручання у церковні справи, про що говорив минулого року Володимир Зеленський. Це – як не дивись – стовідсотково антинародна діяльність», – заявляє екс-нардеп.

Нагадаємо, перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов під час бесіди з журналістом і бізнесменом Дмитром Гордоном заявив, що попередня влада дискредитувала мільйони українців тим, що втручалася в справи релігії, нав’язувала певну точку зору.

Попередній запис
Нова Зеландія відкрила храми
Наступний запис
«Клірик ПЦУ бив представника УПЦ КП, будучи у відпустці», – департамент освіти ОМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее