1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Юрвідділ УПЦ: Громади переходять у Київський патріархат, а не в ПЦУ

Юрвідділ УПЦ: Громади переходять у Київський патріархат, а не в ПЦУ

Громади УПЦ, які під гаслами переходу в ПЦУ проводять збори, насправді приєднуються до Київського патріархату. Про це 20 січня заявив Голова Юрвідділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов на своїй сторінці в Facebook.

«Оскільки ПЦУ КП не зареєстрована, і тому не існує, то очевидно, що до цієї Церкви не можуть переходити парафії, але вони кудись “переходять”, – зазначив отець Олександр. – Тому я вирішив з’ясувати, що ж відбувається. І що я побачив? Голови районних та сільських рад проводять збори населення, де під гаслами переходу до “Православної Церкви Константинопольського Патріархату” змінюють підлеглість релігійної громади Української Православної Церкви, а насправді відбувається “перехід” до “Української Православної Церкви Київського патріархату”».

Юрист навів недавній приклад з територіальною громадою села Ворсівка (Житомирська область), яка проголосувала 11 січня про перехід релігійної громади УПЦ в ПЦУ, але чомусь за станом на 20 січня 2019 опинилася в «УПЦ КП». Отець Олександр опублікував дані з сайту Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, де дана релігійна громада УПЦ стала значитися за Київським патріархатом.

«По суті, Філарету не вистачало Томосу як бренду для наповнення своєї структури новими парафіями. Читайте і думайте, тому що, як виявилося, змінилися тільки декорації!», – каже глава Юрвідділу УПЦ.

Раніше протоієрей Олександр Бахов повідомив, що 70 нібито переходів в ПЦУ з майже 13 000 парафій – не «масовість».

Попередній запис
Мін’юст: Запит до КС не скасовує сили закону про перейменування Церкви
Наступний запис
Порошенко підпише закон про «гарантії мирного переходу громад» в ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее