1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ще один ієрарх Фанару вступився за православних у Чорногорії

Ще один ієрарх Фанару вступився за православних у Чорногорії

Митрополит Августин (Лабардакіс), котрий очолює Німецьку митрополію Константинопольської церкви, направив міністру закордонних справ Німеччини Хайко Маасу лист про ситуацію в Чорногорії. Про це повідомляє сайт orthodoxie з посиланням на ресурс in4s.net.

«Як глава православної єпископської конференції у Німеччині, я дозволю собі звернути вашу увагу на наших православних братів у Чорногорії, котрі після недавнього прийняття чорногорським парламентом закону про релігійні свободи, правовий статус церков та релігійних конфесій вважають, що їхня власна релігійна свобода утискається.

Йдеться про те, що реалізація цього закону стане інструментом відчуження релігійної власності, придбаної або побудованої до 1918 року, для котрої офіційний доказ права власності відсутній. Наші православні брати у Чорногорії напряму будуть уражені цими заходами, котрі ставлять під загрозу духовну присутність та культурний спадок, створений протягом понад восьми століть.

Ми з братами-єпископами глибоко занепокоєні постійним напруженням у чорногорському суспільстві, у котрому православні християни продовжують протестувати за збереження своїх святинь. Я прошу, щоб православні християни у Чорногорії отримали захист прав людини та релігійних прав», – пише ієрарх Фанару.

Нагадаємо, раніше Архієпископ Американський Константинопольського патріархату Елпідофор написав лист держсекретарю США Майклу Помпео та закликав Держдеп підтримати православних християн Сербської Православної Церкви у Чорногорії.

Попередній запис
ПЦУ живе на одній брехні, – прихожани УПЦ в селі Гвардійське
Наступний запис
«Константинопольський патріарх – ідол!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее