1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ще один храм УПЦ захоплений розкольниками за допомогою радикалів з «Правого сектора»

Ще один храм УПЦ захоплений розкольниками за допомогою радикалів з «Правого сектора»

«Київський патріархат» за підтримки радикалів з «Правого сектора» знову захопив храм. Цього разу – це храм в честь первомученика Стефана Української Православної Церкви села Котюжини Збаразького району Тернопільської області.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, в першій половині дня в село, нібито для стеження за порядком, приїхали праворадикали «Правого сектора Тернопільщини». Рейдери залякували віруючих канонічної Церкви на загальних зборах, і вимагали позбавити їх права молитися в церкві, яка згідно із законом належить їх громаді.

Одна з представниць радикалів зізналася, що значна частина села не підтримала ідею переходу релігійної громади УПЦ в розкол. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook: «Шкода, що велика частина цих пенсіонерів не прислухається до своїх дітей, які голосували за українську церкву».

Глава юридичного відділу УПЦ Олександр Бахов також прокоментував подію, написавши на своїй сторінці, що: «Храм на честь первомученика Стефана належить релігійній громаді Української Православної Церкви, рейдери діяли за стандартною схемою, на загальних зборах села і при силовій підтримці «Правого сектора» вкотре позбавили віруючих УПЦ права молитися у своїй церкві. Ось так «створюють» помісну церкву!»

Попередній запис
Великі ігри в УПЦ КП. Початок
Наступний запис
В СБУ визнали Українську Православну Церкву найбільшою в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее