1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чоловік, який побив 72-річну парафіянку УПЦ палицею, розкаявся

Чоловік, який побив 72-річну парафіянку УПЦ палицею, розкаявся

3 жовтня 2016 року відбулося підготовче засідання в Гощанському районному суді Рівненської області, на якому розглядали факт побиття Ганни Медведько, парафіянки УПЦ села Чудниця, її односельцем Володимиром Козачуком, прихильником «Київського патріархату».

Побиття Медведько трапилося три місяці тому, коли жінки релігійної громади УПЦ зібралися в церковному приміщенні для проведення ремонтних робіт. Храм у віруючих розкольники захопили ще рік тому, і з того часу громада звершує богослужіння в будиночку на території храму.

26 липня 2016 року відбулося чергове протистояння: кілька місцевих чоловіків прийшли виганяти жінок з приміщення, під час словесної перепалки Володимир Козачук побив 72-річну Анну Медведько палицею. Потерпіла відразу ж звернулася в лікарню, а згодом і в суд, щоб відновити справедливість і покарати злочинця.

Пан Козачук подав заяву про щире каяття та визнання своєї провини, що передбачає звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності. Тому прокурор місцевої прокуратури Олександр Лис наполягав на тому, щоб потерпіла пошкодувала обвинуваченого. Втім, Ганна Медведько наполягла на вирішенні справи і притягнення односельчанина до кримінальної відповідальності. Наступний розгляд справи відбудеться 13 жовтня. Крім того, потерпіла подала цивільний позов про відшкодування моральної шкоди. У разі, якщо він буде задоволений, Медведько має намір передати відшкодовані кошти на потреби церкви.

 «На жаль, дане кримінальне провадження є єдиним переданим до суду з усіх відкритих по Рівненській області з кінця 2014 року, розповіла правозахисниця Катерина Іванюк. У судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину і щиро розкаявся. Цей випадок в певній мірі є показовим, адже, якби слідчі доводили всі справи до суду, то представники «Київського патріархату» почали б думати про свої протиправні дії та можливу відповідальність за них».

Попередній запис
УПЦ закликає народних депутатів не голосувати за законопроект № 4128
Наступний запис
Патріарх Єрусалимський Феофіл: Політики не повинні вирішувати церковні питання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее