1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чого прагне Євстратій Зоря, намагаючись потопити найближчого прихильника Філарета Бориса Табачека?

Чого прагне Євстратій Зоря, намагаючись потопити найближчого прихильника Філарета Бориса Табачека?

Нещодавно натрапили на цікавий пост у Facebook Євстратія Зорі. Про нього вже всі, хто хотів, написали, але ми завжди маємо що додати.

Злив старих документів – це спроба вдарити не тільки по Філарету, а ще і по його прихильнику – Борису Табачеку. Це, дійсно, можна й так зрозуміти з тих текстів, що «архієпископ» Євстратій Зоря розміщує на своїй сторінці, але треба обговорити підґрунтя справи – а саме бажання Євстратія просунути на місце Табачека (який зараз є настоятелем Володимирського кафедрального собору УПЦ КП) свого приятеля протоієрея Петра Зинича.

Отець Петро, як і владика Євстратій, є професором кафедри богослов’я і філософії КПБА. Він також відомий скандальними висловлюваннями щодо президентських виборів: “хто голосуватиме за Зеленського у другому турі – буде горіти в Пеклі”. До речі, повідомляється, що Зинич є духовником одного зі спонсорів ПЦУ – Андрея Мацоли, який, в свою чергу, тісно пов’язаний з Порошенком. Ось і перезапуск ліквідації Київської патріархії УПЦ КП в понеділок 11 листопада прийшовся дуже вчасно…

Повертаючись до самих документів, якими Зоря оперує, звинувачуючи Філарета та Табачека, хочемо до їхньої боротьби внести певну ясність та чесність.

Churcher теж має цікавий документ, з якого випливає, що Євстратій Зоря особисто входив до складу делегації, яка літала на перемовини до Москви та готувала “лист-покаяння” патріарха Філарета. А це значить, що звинувачення на адресу Табачека трішки не відбивають реальності.

Також цікаво, що «архієпископ» Євстратій спочатку перевірив московські обіцянки безпеки на інших членах делегації 11 листопада 2017 року, а тільки потім особисто прийняв участь в другому візиті, який відбувся 20 листопада 2017 року (так скажемо: москалям не довіряй – товаришами перевіряй?).

До другого візиту, крім Євстратія, долучилися «митрополит» Львівський і Сокальский Димитрій Рудюк та тодішній голова управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ КП Іларіон Процик. Не знаємо, чи варто зараз кричати “зрада!”, але факт залишається фактом – представники сьогоднішнього першого ешелону ПЦУ, будучи в УПЦ КП, декілька разів відвідували країну-агресора та запросто вели перемовини з москалями. Щодо Філарета, він, за словами самого Євстратія, був просто “задурений”. Цікаво тоді, завдяки кому?

Невже Євстратій брав участь у тих заходах і не знав, що це “задурює” Філарета? Або це було не “задурювання”, а свідома участь? В цьому випадку це вже не свідома участь, а свідома зрада, правильно? Перемовини з агресором за рік до створення ПЦУ.

Щось тут не в’яжеться одне з одним, не знаходите?

P.S. Наш пост не має на меті захистити УПЦ КП та особисто Філарета. Ми просто надаємо можливість подивитися на проблему з іншого боку.

Телеграм-канал Churcher

Попередній запис
Протоієрей Миколай Данилевич: Прикро псевдоаналітикам, але наша Церква вперто не розпадається
Наступний запис
Митрополит Кіпрської Церкви: глава канонічної Церкви в Україні – Митрополит Онуфрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее