1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чернівецька ОДА кілька днів приховувала вихід чергового релігійного розпорядження

Чернівецька ОДА кілька днів приховувала вихід чергового релігійного розпорядження

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ неодноразово повідомляла про підозри з приводу таємного розпорядження № 828 Чернівецької обласної державної адміністрації, здогадуючись, що воно може стосуватися чергового неправомірного переводу громади УПЦ в ПЦУ. 6 вересня 2019 року розпорядження нарешті було оприлюднене, виправдавши найгірші побоювання, повідомляє СПЖ.

З 30 серпня 2019 року, коли це розпорядження було підписано Михайлом Павлюком, на сайті ОДА не було ані тексту документу, ані навіть його назви. Журналістські запити не мали успіху – співробітники ОДА не могли відповісти про зміст документа під номером 828 або хоча б про його назву.

В єпархії мали підстави підозрювати, що документ може стосуватися неправомірного переходу однієї з громад Української Православної Церкви на Буковині в ПЦУ і приховуватися до тих пір, поки скоєному правопорушенню чиновники нададуть видимість законності.

З документа № 828-р, опублікованого 6 вересня, випливає, що Михайло Павлюк розпорядився «зареєструвати в новій редакції Статут релігійної організації “Релігійна громада парафії на честь святого апостола Іоанна Богослова Чернівецької єпархії Православної Церкви України” за адресою: Чернівецька область, Кіцманський район, село П’ядиківці, вулиця Українська, будинок 48 А, зареєстрований розпорядженням Чернівецької обласної державної адміністрації від 14 грудня 2017 року № 1175-р».

Раніше віруючі УПЦ села П’ядиківці повідомляли про тиск, який чиниться на них, і можливе рейдерське захоплення храму УПЦ на честь святого Євангеліста Іоанна. На момент зборів територіальної громади села, за допомогою яких оформили «перехід», «за» збереження приходу в лоні УПЦ було зібрано 94 підписи, що не завадило рейдерам.

Попередній запис
Епифаній зачастив до Львова: у черговий візит його запросили вищі навчальні заклади
Наступний запис
”Українці та поляки теж за нас” – у Парижі вирішується доля Архієпископії руських приходів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее