1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Цинізм і мракобісся ПЦУ: публіцист УПЦ КП нагадав Епіфанію про його борг Філарету

Цинізм і мракобісся ПЦУ: публіцист УПЦ КП нагадав Епіфанію про його борг Філарету

Цинізм і мракобісся ПЦУ: після того, як Патріарх Філарет надіслав вітання та квіти Епіфанію з нагоди його дня народження, поздоровив його, той по-блюзнірськи виключив його із членів синоду ПЦУ і чисто в московському стилі заборонив висвячувати навіть дияконів. До цього навіть не запрошував на засідання синоду.

Перед тим Епіфаній обібрав Патріарха до нитки, рейдерськи, злочинним шляхом, переоформив на свою структуру все майно Київської патріархії, навіть Патріаршу резиденцію, де живе Святіший і яку свого часу збудував, зробив своєю.

Чекаємо, коли Епіфаній Думенко повністю перетвориться на жалюгідну подобу Кіріла (за якого, як російського патріарха, він так ревно молиться на Літургіях) і оголосить анафему своєму духовному батькові Філарету. Гріхопадіння та моральний розпад молодого очільника української митрополії Константинопольського патріархату йде повним ходом.

Характерно, що таке ганебне рішення синод ПЦУ на чолі з Епіфанієм прийняв наступного дня, як бучно, також із розмахом, характерним для московитів, відгуляв свої роковини в злачному закладі, розташованому «на вертолітній площадці Януковича», збудованій на місці колишнього київського цвинтаря. Це, мабуть, виявилося найпридатнішим місцем для гульок Епіфанія і його структури.

На ці святкування Епіфаній демонстративно не запросив Патріарха, котрий відправив його в Грецію на навчання, оплатив це навчання, провів через усі щаблі до церковних висот, визнав його примітивну збірку проповідей докторською дисертацію, назвав цілим професором (хоча у випадку Думенка цей титул треба писати через два Ф), ректором КПБА (після справді освіченого м. Димитрія Рудюка), намісником Патріарха, переламав хід собору 2018 року та наполіг на його обранні предстоятелем ПЦУ. Та, зрештою, Варфоломію не було кому давати цей лукавий томос, якщо б Патріарх Філарет не збудував УПЦ КП. В Україні була б лише УПЦ МП і карликова карикатурна УАПЦ.

За словами знавців, такі елітні банкети в тому закладі, де пиячили представники ПЦУ та їх гості, можуть коштувати не менше 300 тисяч доларів.

Останні рішення синоду та гулянки на широку ногу з владою, корупційними політиками, представниками ЛГБТ та кримінальними елементами – то наочна реалізація гасла про те, що ПЦУ «відкрита церква для всіх».

Судячи з усього, Епіфаній, як маріонетка Порошенка, упевнено продовжує йти шляхом своїх ганебних біблійних попередників Іуди та Хама.

Facebook

Попередній запис
Філарет пояснив Епіфанію, чому йому байдужі рішення Синоду ПЦУ
Наступний запис
Зеленський зустрінеться з главою Ватикану з ініціативи понтифіка, – Правблог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее