1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Церковна ситуація у Чорногорії на межі апокаліпсису, – ЗМІ

Церковна ситуація у Чорногорії на межі апокаліпсису, – ЗМІ

Глава Чорногорії Міло Джуканович має намір вже до 2021 року остаточно сформувати т.зв. “Чорногорську православну церкву”, попереджає один з лідерів опозиційного Демократичного фронту Чорногорії Мілан Кнежевич. З урахуванням гонінь на канонічну Сербську Церкву, котрі вже почалися, можна припускати, що ситуація на чорногорському напрямку зараз буде розвиватися так само стрімко, як вона розвивалася на українському в 2018 році після того, як до справи безпосередньо підключилися Порошенко з Фанаром.

Про те, що вдає із себе т.зв. “Чорногорська церква”, ще три роки тому відверто заявляв глава Чорногорського відділення Фонду єдності православних народів в Подгориці Славко Крстаїч: “У них немає віруючих. В дійсності, вона не існує. Це навіть не розкол – це самозванці. Кілька самозванців. Нинішні чиновники, ще до їх приходу у владу, сміялися над ними, прямо говорили, що це актори, які одягли ряси і проголосили себе “владиками”, “митрополитами”, “священиками” і так далі… Впливи в народі у них ніякого немає, все над ними сміються”.

Те, що “в дійсності Чорногорської церкви не існує” і “все над ними сміються”, проте, анітрохи не перешкода для авторів чергового проекту по створенню-легітимації нової “Церкви”. Точно так само з небуття витягнули і “автокефальну” ПЦУ, яка вже отримала свою частку визнання навіть і в православному світі. На жаль, “на грані апокаліпсису” ситуація далеко не тільки в одній Чорногорії…

Телеграм-канал «Церква сьогодні»

Попередній запис
Георгій Коваленко: Спроби забрати лаври в УПЦ призведуть лише до дестабілізації
Наступний запис
Лавра – як хворий зуб: якщо запустити, доведеться йти до хірурга, – Юраш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее