1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Церкві нарешті дають спокій, – спікер УПЦ

Церкві нарешті дають спокій, – спікер УПЦ

Нова релігійна політика в Україні полягає в рівновіддаленому ставленні держави до всіх конфесій, що є хорошим сигналом для Церкви. Так вважає заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, повідомляє «Перший Козацький».

«Ми спостерігаємо нову релігійну політику української влади, – зазначив священик. – І ця політика полягає в рівновіддаленому ставленні держави до всіх конфесій і спроб ввести цю сферу в правове русло».

Цьогоріч у дні святкування Хрещення Русі новообраний Президент України не брав участі в релігійних заходах жодної з конфесій, а «просто здалеку привітав всіх і закликав до діалогу».

Також в цьому році Президент вперше не ініціював «молитву за Україну» в соборі святої Софії, яку почав проводити Віктор Ющенко, а слідом за ним – Віктор Янукович і Петро Порошенко.

«Це також сигнал, який, як мені здається, показує, що світське суспільство відходить від релігійних справ. І для Церкви це дуже добре, тому що Церкві, сподіваємося, дадуть спокій. Ми сподіваємося, що будуть виправлені ті помилки, які були здійснені при попередньому Президенті. Але для цього необхідно, щоб всі ті чиновники середньої ланки, які працювали в Департаменті у справах релігій і національностей, також пішли. Тому що важливо, щоб прийшли люди, які були б не заангажовані», – підсумував Миколай Данилевич.

Попередній запис
Греко-католики Порошенкові потрібні як наївний електорат, – соцмережі
Наступний запис
У Михальчі ПЦУ влаштовує богослужіння під стінами храму УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее