1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Храми Вінницької єпархії «активісти» захоплювали за гроші, – митрополит Варсонофій

Храми Вінницької єпархії «активісти» захоплювали за гроші, – митрополит Варсонофій

Захоплення храмів УПЦ у Вінницькій єпархії активісти здійснювали за плату від рейдерів. Наприклад, за храм УПЦ в смт. Стрижавка Вінницької області їм заплатили 70 тисяч гривень. Про це митрополит Вінницький і Барський Варсонофій розповів в ефірі «Першого Козацького».

Коментуючи, хто брав участь у захопленнях храмів УПЦ у Вінницькій єпархії, владика зазначив, що в основному це були спеціально найняті люди.

«Рік тому у Стрижавку, і коли захоплювалися інші храми, приїжджали АТОшники, – повідомив архієрей. – Але потім мені сказали, що вони не просто так приїжджали – їм платили гроші. Наприклад, Стрижавка – 70 тисяч гривень. Я перевіряв цю інформацію. Тому це люди, які були зацікавлені в грошах. Є такий Грачов – він був відповідальним Вінницької ОДА за ветеранів АТО, і він же організовував захоплення храмів».

За словами архієрея, «всі ті, хто захоплював храми, молодики-активісти, це навколоцерковні люди, які ще не освічені світлом Христової віри».

«Церкву шельмували, казали людям: все, ти – московський агент, батюшки – ФСБ-агенти Путіна. Люди були розгублені. Коли приїжджає автобус АТОшників оплачених, просто батюшку десь там скручували – все, ти переходиш. Все це робилося силою. І це робили не віруючі люди. Ми навіть можемо зараз подивитися, де ці люди, які хотіли, щоб храм перейшов – а їх у храмах немає, храми порожні».

Нагадаємо, за рік з ПЦУ до УПЦ повернулись вже три священики Вінницької єпархії.

Попередній запис
Драбинка образив лист з Київської ОДА про необхідність запобігати релігійним конфліктам
Наступний запис
Свої «пцу» з’являться у чорногорців, македонців та білорусів?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее