1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет сказав, що анафеми з Фанару йому теж не страшні

Філарет сказав, що анафеми з Фанару йому теж не страшні

Глава УПЦ КП Філарет Денисенко, поспілкувавшись із телеканалом ZIK, заявив, що для нього не мають ніякого значення анафеми або інші можливі покарання з Фанару або від очільника ПЦУ Епіфанія Думенка.

Він порівняв можливу анафему від Константинопольського патріархату з анафемою, яку свого часу на нього наклала анафему Руська Православна Церква. Як і попередні заборони, всі можливі покарання з боку Фанару і ПЦУ не матимуть для нього значення. «Мене це не стосується. Що б вони по відношенню до мене б не приймали – мене це не стосується… Патріарх Кирило потім сказав, що анафема не спрацювала. Так само в цій ситуації – якщо навіть буде якась реакція з боку Константинопольського патріарха або з боку «митрополита» Епіфанія, то мене це не стосується. Я йду прямою дорогою і з цієї дороги, дай Бог сили, щоб я з неї не зійшов», – заявив Філарет.

Крім того, глава УПЦ КП порівняв свої перипетії з тим, чим погрожувала Церкві радянська влада: «Якщо будуть накладати анафеми або ще щось, то це ніякого значення для мене не має. Я знаю, що там де Бог, там буде перемога. І в це твердо вірю і це дає мені силу – силу боротися і відстоювати правду».

Попередній запис
Філарет сказав, що на Фанарі хочуть збільшити свою паству за рахунок України
Наступний запис
Грецький ієрарх вважає, що СПЦ у Чорногорії допоможе Європейський суд з прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее