1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет попросив Зеленського захистити Київський патріархат

Філарет попросив Зеленського захистити Київський патріархат

Глава УПЦ КП Філарет Денисенко звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням про захист «Київського патріархату». Звернення було розміщено на офіційній сторінці УПЦ КП у Facebook.

Зокрема, необхідність подібного прохання Філарет пояснює тим, що в даному випадку «мова йде про інтереси українського народу».

Глава УПЦ КП наголосив, що Томос про так звану «незалежність» Україна отримала в «результаті прямого обману, в який безпосередньо був залучений Патріарх і Українська Православна Церква Київського Патріархату, при безпосередній антинародній участі Президента Порошенка П. О.».

Філарет Денисенко в черговий раз заявив, що «до 06.01.2019 року тексту Томосу ніхто, крім Порошенка П. О. і митрополита Епіфанія, не бачив», тому, «отримавши таку небажану залежність, я і вірні УПЦ Київського Патріархату негайно почали боротьбу проти кабальної угоди, вийшли зі складу ПЦУ, провівши Помісний Собор УПЦ Київського Патріархату».

Глава УПЦ КП стверджує, що «зараз починається рейдерська атака на майно УПЦ Київського Патріархату і це рейдерство очолює особисто митрополит Епіфаній, Предстоятель ПЦУ».

За словами Філарета, «Міністерство юстиції з 29.07.2019 року, розпочало процес ліквідації Української Православної Церкви Київського Патріархату та позбавлення права юридичної особи Київської патріархії УПЦ Київського Патріархату на підставі рішення ліквідаційної комісії, створеної керівництвом Православної Церкви України».

У свою чергу, Денисенко заявляє, що «ні керівництво Православної Церкви України, ні створена ним ліквідаційна комісія не мають до Української Православної Церкви Київського Патріархату ніякого відношення». Саме тому він просить Президента України «безпосереднього втручання і припинення цього беззаконня».

Попередній запис
У ПЦУ визнали, що розпуск УПЦ КП не був проведений за статутом, – соцмережі
Наступний запис
Церква вистояла, як скеля серед бурхливого моря, – протоієрей Миколай Данилевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее