1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет заявив, що не віддасть «віжки правління молодим»

Філарет заявив, що не віддасть «віжки правління молодим»

Очільник УПЦ КП Філарет Денисенко в інтерв’ю hromadske.ua заявив, що не поступиться претензіям ПЦУ на своє майно та статус, а також що після його відходу в приміщенні «Київської патріархії» буде керувати його наступник. У відповідь на запитання, чи таки не «дати віжки правління молодим, поступитися, сказати: гаразд, керуйте?», глава УПЦ КП лаконічно відповів «Ні».

«Росія для того, щоб наступив мир, воює за те, щоб приєднати Україну до себе. Чи згодні ми на такий мир в неволі? Я, наприклад, ні. Ось такий мир пропонують і нам – Київському патріархату. Давайте примиримось, але будемо вже не патріархатом, а митрополією під впорядкуванням Вселенського патріарха. На такий мир я не згоден», – каже Філарет.

З його слів, «поступовий шлях» від митрополії до незалежної церкви також є обманом. Окрім того, Філарет зазначив, що на сьогодні має достатньо підтримки, щоб Київський патріархат існував.

Нагадаємо, юрист УПЦ КП Неоніла Ткаченко зазначала, що «Київська патріархія», насправді, не програла ще жодного суду по суті: суди відмовляються розглядати її позови проти рейдерів з ПЦУ.

Попередній запис
50 тисяч чоловік вийшли на вулиці Подгориці на захист Церкви у Чорногорії
Наступний запис
Юраш вдруге «пролетів» повз посаду: подана кандидатура Олени Богдан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее