1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет заявив ПЦУ, що стояв за автокефалію, коли вони «були ще хлопчиками»

Філарет заявив ПЦУ, що стояв за автокефалію, коли вони «були ще хлопчиками»

Очільник УПЦ КП Філарет Денисенко відповів на претензії зі сторони ієрархів ПЦУ, озвучених від імені Олександра Драбинка в ефірі Українського радіо. Зі слів Філарета, він «стояв за автокефалію української церкви, коли вони ще були хлопчиками».

Також Філарет зазначив, що з посадовців його привітав з річницею інтронізації в УПЦ КП лише спікер ВРУ Дмитро Разумков, тоді як його колишні підопічні практично всі проігнорували його річницю.

«Вітали, але дуже мало. Хоча всі вони без винятку – від мене, якби я не відкрив свого часу духовну академію, вони б не отримали освіти, не були б не тільки єпископами, але й священиками. Але вони забули про це. Але Господь їм нагадає», – зазначив «патріарх».

Окрім цього, Філарет ще раз наголосив, що не визнає умови, прописані у томосі ПЦУ, бо «Томос дає Константинопольському патріарху владу більшу, ніж мають інші предстоятелі Православних Церков. Він проголошує свою владу через цей томос, і ті, хто визнає цей томос, визнають, що Константинопольський патріарх є вищим не по честі, а по владі, ніж інші».

У відповідь Філарету дали прослухати коментар ієрарха ПЦУ Олександра Драбинка, котрий зазначив наступне: «Коли він їздив у Томос тур, підписував документи, томос був такий, а тепер вже став не такий? Чи хтось йому підказав? Прикро чути це з вуст людини, яка так багато зробила для становлення ПЦУ. Мені прикро дуже. Шкода, що хтось використовує колишнього Київського митрополита для нівелювання того, що було зроблено… Ми маємо всі права і можемо розвиватися».

На це «патріарх» зазначив, що, як і раніше, вимагає «відмовитись від тих збочень, які є в томосі, й отримати такий, які мають всі інші Православні Церкви».

Попередній запис
У с. Вапнярка суд скасував незаконну перереєстрацію громади УПЦ в ПЦУ
Наступний запис
Єпископ Іоаннікій призначений розпорядником Чорногорсько-Приморської митрополії СПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее