1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Фанар організував літургію своїх ієрархів з грецьким «єпископом» ПЦУ

Фанар організував літургію своїх ієрархів з грецьким «єпископом» ПЦУ

20 жовтня 2019 року в місті Волос, у кафедральному храмі Димітріадської та Алміроської митрополії («нові землі» Елладської Православної Церкви з паралельним підпорядкуванням Фанару), відбулась спільна літургія константинопольських ієрархів з «єпископом Ольвійським» ПЦУ Епіфанієм. Нагадаємо, грецького архімандрита задіяли у нову церковну структуру України навесні цього року, у єпископській хіротонії брали участь два ієрархи Фанару.

Як повідомляє orthodoxtimes, у Волосі служив глава автономії Константинополя в Естонії митрополит Стефан, митрополит Ігнатій, правлячий архієрей Димітріади, їм співслужив грецький «єпископ» ПЦУ. У виданні наголосили, що ця подія «дописує визнання Церквою Греції Церкви України».

Дійство було організоване наступного дня після того, як у Фессалоніках патріарх Варфоломій у присутності глави ЕПЦ Архієпископа Ієроніма зачитав диптих зі згадуванням «митрополита» Епіфанія.

Видання нагадує, що «перше співслужіння» колишній архімандрит Грецької Церкви провів у своїй колишній митрополії ЕПЦ, звідки був відрахований для переведення в Україну. Однак, нагадаємо, це зовсім не перший епізод співслужіння «єпископа Ольвійського» у Греції. У серпні 2019 року він же очолив групу українських паломників, котра прибула до Лангадаської митрополії ЕПЦ (також подвійного підпорядкування Афінам та Константинополю), і там служив з кліриками місцевого храму.

Попередній запис
Глава Фанару став духовним ктитором Ватопедського монастиря
Наступний запис
Пропагандистці ПЦУ Самохваловій маряться дзвінки з Москви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее