1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Фанар звільнив главу Архієпископії руських приходів перед проведенням її асамблеї

Фанар звільнив главу Архієпископії руських приходів перед проведенням її асамблеї

Глава Західноєвропейської Архієпископії руських приходів архієпископ Іоанн (Реннето) «звільнений від піклування про приходи руської традиції у Західній Європі» і більше не є ієрархом Константинополя. Про це повідомляє офіційний сайт патріархату.

У комюніке, опублікованому 31 серпня 2019 року, сказано, що під час одного із засідань Священного Синоду під головуванням патріарха Варфоломія було вирішено надати архієпископу Харіупольському відпускну грамоту з юрисдикції Константинопольського патріархату.

При цьому наголошується, що «канонічний відпуск», котрий наданий «виключно для архієпископа Іоанна», звільняє його і «від опікування приходами руської традиції у Західній Європі».

Також нагадується, що Фанар більше не визнає існування Західноєвропейської Архієпископії як окремої адміністративної одиниці. У тексті зазначають, що «відповідальність громад колишнього екзархату Франції передана місцевому архіпастирю митрополиту Еммануїлу, котрий з пастирською чутливістю попіклується про подальшу діяльність цих приходів. Щодо громад в інших західноєвропейських країнах колишнього екзархату, то вони підпадають під канонічний захист і пастирську відповідальність відповідних ієрархів Вселенського патріархату, котрі несуть пастирський контроль за єпархіями у цих країнах».

Священний Синод Константинопольського патріархату також призначив нового настоятеля для храму святого Олександра Невського у Парижі замість архієпископа Іоанна. Ним став протоієрей Олексій Струве.

Нагадаємо, Архієпископія православних руських церков у Західній Європі відмовилась виконувати рішення Фанару про свій розпуск до загального зібрання духовенства й делегатів від мирян, проведення котрого призначене на 7 вересня 2019 року.

Попередній запис
Польська Православна Церква нагородила клірика Тернопільської єпархії УПЦ
Наступний запис
Порошенко полетів на уніатську літургію в Рим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее