1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Чорногорії відкриті кримінальні справи проти учасників «автолітії»

У Чорногорії відкриті кримінальні справи проти учасників «автолітії»

Управління поліції Чорногорії відкрило кримінальне провадження щодо 71 особи за те, що вони вивісили прапор іншої країни під час акцій протесту в підтримку СПЦ в декількох містах країни, повідомляє credo.press з посиланням на BHRT.

Всього до кримінальної відповідальності притягнуто 319 осіб, які допустили різні порушення при організованому русі колон автомобілів.

Нагадаємо, віруючі, які виступають проти чорногорського закону про свободу віросповідання, організовують «автолітії», під час яких колони автомобілів їздять по країні з церковною символікою, прапорами Чорногорії та Сербії.

«Поліція подала клопотання відкрити справу про правопорушення відносно 71 людини через вивішування прапора іншої країни, а десять автомобілів були конфісковані для подальших перевірок», — повідомили в поліції Чорногорії.

Ще 18 осіб притягнуть до кримінальної відповідальності за порушення заходів Національного координаційного органу з інфекційних захворювань, що забороняє збори понад 100 осіб на відкритому повітрі. У поліції також попередили, що при організації акцій протесту порушуються положення закону про безпеку дорожнього руху і закону про громадський порядок і мир.

Попередній запис
Процесуального рішення про припинення кримінального провадження ще не бачили, – УПЦ КП
Наступний запис
Оприлюднене фото католицьких священиків на протестах в Білорусі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее