1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Чернівцях чиновник вимагає для реєстрації нового керівника громади УПЦ «перейменуватися»

У Чернівцях чиновник вимагає для реєстрації нового керівника громади УПЦ «перейменуватися»

Державний реєстратор Чернівецької обласної державної адміністрації Микола Гергелюк, який «перевів» в ПЦУ 17 громад канонічної Церкви, відмовився реєструвати нового керівника релігійної організації на честь святителя Миколая села Чудей Сторожинецького благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Про це у єпархії дізнались ще 31 січня 2020 року, однак до останнього дня чекали письмової відповіді із зазначенням причини відмови в реєстрації, якої так і не було, повідомляє прес-служба.

Коли клірик Чернівецько-Буковинської єпархії протоієрей Микола Поліску звернувся до Гергелюка з проханням зареєструвати його в якості нового керівника громади, чиновник заявив, що для цього також необхідно змінити і назву релігійної організації, вказавши її приналежність до Руської Православної Церкви в Україні.

На прохання протоієрея дати письмову відповідь про причини відмови реєстрації Гергелюк повідомив, що для цього необхідно написати заяву, що отець Микола відразу ж зробив. Відповіді від чиновника так і не послідувало, про що священик 17 лютого повідомив в Чернівецьку ОДА, адресувавши прохання зареєструвати його як нового керівника приходу особисто голові ОДА Сергію Осачуку.

«Така поведінка є явним перевищенням повноважень посадової особи Миколи Гергелюка і зловживанням посадовими повноваженнями, – зазначили у єпархії. –16 грудня 2019 року Верховний суд України дозволив Українській Православній Церкві зберегти свою назву і залишив без задоволення касаційну скаргу Міністерства культури про перейменування Української Православної Церкви, тому змушувати міняти назву релігійної організації на РПЦвУ протиправно».

У єпархії зауважують, що дії чиновника підпадають під порушення статті 161 КК України та нагадують про відповідальність, передбачену цією статтею.

Нагадаємо, Гергелюку віддячили за його сприяння рейдерським діям квартирою.

Попередній запис
Паства патріотичних конфесій співала молебні, щоб відлякнути літак з українцями з Китаю
Наступний запис
Відмова від спільного служіння в Аммані дозволяє приїхати патріарху Іоанну, – Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее