1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Сербській Церкві вважають, що президент Чорногорії хоче створити у країні аналог ПЦУ

У Сербській Церкві вважають, що президент Чорногорії хоче створити у країні аналог ПЦУ

Президент Чорногорії Міло Джуканович має намір створити у країні єдину церковну структуру, в котру увійдуть представники Сербської Православної Церкви та невизнаної Чорногорської православної церкви. Про це повідомляє РІА «Новости».

Ще у липні глава держави заговорив про переговори щодо об’єднання всіх православних церков на території країни в одну та закликав представників єпархій СПЦ брати участь у «формуванні православної церкви Чорногорії без вказання на національну належність».

У свою чергу, керівник правової ради Чорногірсько-Приморської митрополії Сербської Православної Церкви протоієрей Велібор Джомич заявляє, що ідея Джукановича – це безуспішна копія «української моделі».

На його думку, «корінь цих ідей знаходиться не у Подгоріце, а у Києві. Вони вперто намагаються цей український сценарій здійснити тут, у Чорногорії. Багато разів ми вказували, що це непорівняні речі, і ситуація тут значно відрізняється».

Крім того, отець Велібор каже: «Час вже показав, що “українська модель” не сприяє подоланню будь-якого розколу та суперечок. Навпаки, в Україні розкол став ще глибший, і конфліктна ситуація загострилась. Церкви та церковні питання треба залишати священнослужителям, а не світській владі».

Попередній запис
Рябикін розрекламував нові сторінки Філарета у соцмережах
Наступний запис
У День Незалежності у всіх храмах та обителях УПЦ молитимуться за Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее