1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Сусваль громада УПЦ вперше молилася біля опечатаного храму

У селі Сусваль громада УПЦ вперше молилася біля опечатаного храму

9 лютого 2020 року парафія на честь Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ села Сусваль Володимир-Волинського району Волинської області вперше зібралася на літургію на церковній території, біля опечатаного храму. Про це повідомляє СПЖ.

Минулої неділі громада УПЦ на чолі з настоятелем ієреєм Богданом Гнатюком не збиралася, щоб уникнути конфлікту, на прохання правоохоронців.

Нагадаємо, 31 січня храм УПЦ в с. Сусваль опечатала поліція. Як оголосив в той день начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик, всі входи в храм будуть закриті до тих пір, поки питання конфесійної приналежності громади не буде вирішене в суді.

На даний момент у приміщення храму не допускають ані віруючих УПЦ, ані активістів ПЦУ.

Як повідомлялося, громада УПЦ в Сусвалі була перереєстрована на користь ПЦУ розпорядженням голови Волинської ОДА 26 березня 2019 року, незважаючи на законне рішення віруючих на парафіяльних зборах про те, що вони залишаються в УПЦ.

Протягом року після початку рейдерської атаки богослужіння неодноразово намагалися зірвати, а в січні 2020 біля храму вибухнув ще один конфлікт, після якого приміщення і було опечатано.

Попередній запис
Корпорація LETTERBOX FOR ORTHODOX
Наступний запис
Учасник установчого собору ПЦУ розповів, як Юраш допоміг новій структурі поглинути УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее