1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Рівному в.о. губернатора знову перереєстрував громаду УПЦ в ПЦУ

У Рівному в.о. губернатора знову перереєстрував громаду УПЦ в ПЦУ

21 жовтня 2019 року  Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА, тимчасово виконуючи обов’язки голови, підписав зміни до статуту релігійної громади УПЦ села Війниця Млинівського району Рівненської області. Відповідний документ про зміну юрисдикцію на користь ПЦУ оприлюднили на сайті Рівненської ОДА.

Як уточняє СПЖ, пан Тимошенко скористався відсутністю керівника ОДА і в статусі виконуючого обов’язки підписав це розпорядження без законних на те підстав.

«Рівненська єпархія УПЦ поінформувала офіційним листом Рівненську ОДА про те, що збори, ініційовані активом ПЦУ села Війниця 1 вересня 2019 року, не є правомочними, оскільки були проведені всупереч українському законодавству, – коментує протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненської єпархії УПЦ. – Однак чиновники, які саме раз і повинні стежити за дотриманням і виконанням прав і обов’язків кожного громадянина, наполегливо ігнорують це. Результат – ще одне село позбавлене миру і спокою на тривалий час».

Попередній запис
На сайті ПЦУ розміщують статті грецькою без українського перекладу
Наступний запис
На Грецію запускають «десант» ПЦУ на чолі з Драбинком та Шостацьким

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее