1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У ПЦУ почали проводити причастя через відеоконференцію

У ПЦУ почали проводити причастя через відеоконференцію

Клірик ПЦУ у Запоріжжі, колишній священик УПЦ Ігор Савва на своїй сторінці у Facebook розповів про те, як організував в умовах карантину причастя для своїх прихожан через відеоконференцію.

«З початку карантину служимо літургію онлайн. Щоб компенсувати нестачу причащання, міркували про духовне причащання (адже воно насправді не є матеріальним), пробували розвозити прихожанам запасні дари, але не завжди і не всім це доступно.

Весь цей час я думав, а чому не можна зробити онлайн літургію повноцінною. Ми молимося про те, щоб цей хліб і це вино стали Тілом і Кров’ю Христа і долучили нас до Нього, щоб ми стали Його Тілом. Невже ця молитва не “діє” на відстані? Може бути, радіохвилі (WiFi) або використання гаджетів є перешкодою на шляху нашого об’єднання навколо Христа, Його животворящих Тіла і Крові?

Минулої суботи мав дивовижний досвід служіння повноцінної літургії з причастям за допомогою програми для відеоконференцій Hangouts. Кожен з учасників богослужіння приготував перед монітором хліб, вино і воду. Служили літургію Іоанна Златоуста, по черзі читаючи і співаючи частини послідування. Освячення Дарів відбувалося так само, як і під час богослужіння в храмі. Всі учасники причастилися, кожен в своєму житлі. Це було дивовижне і надихаюче богослужіння», – пише клірик ПЦУ.

Попередній запис
Зоря перекваліфікувався на епідеміолога
Наступний запис
Мінкультури може очолити почесний президент 1+1 медіа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее