1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У ПЦУ поскаржились на утиски від УПЦ Зеленському, проти котрого агітували на виборах

У ПЦУ поскаржились на утиски від УПЦ Зеленському, проти котрого агітували на виборах

18-го лютого 2020 року під час зборів «духовенства» Володимир-Волинської «єпархії» ПЦУ «єпископ» Володимир-Волинський і Турійській Матфей звернувся до Президента України, Кабміну, ВРУ та правоохоронців зі скаргою на утиски з боку УПЦ. Про це повідомляє Буг.

У ПЦУ вирішили пожалітися владі на «залякування» та фактично напряму звинуватили УПЦ у підпалі машини «священика» ПЦУ в с. Сусваль та с. Овадне. «Звертаємось до президента України, уряду та правоохоронних органів щодо забезпечення порядку, захисту людей, які відчувають утисків від представників РПЦ в Україні та їхніх прибічників в селах Сусваль та Овадне. На цьому можуть не спинитися», – не стали чекати завершення слідства по пожежі в авто представники ПЦУ.

Про те, як «активісти» ПЦУ серед ночі зрізали замки на храмі в Сусвалі, у скарзі чомусь не згадується.

“Висловлюємо занепокоєння з приводу подій, пов’язаних з ситуацією у селах Сусваль та Овадне, в якому, щоб залякати місцевого священника, спалили йому автомобіль. Ось таке звернення ми оприлюднили, для того, щоб було забезпечено правдивий і неупереджений розгляд цього питання і винесене правомірне рішення. Ми не хочемо ніяких преференцій, ми не хочемо ніякого поблажливого ставлення, ми хочемо виконання законопорядків, які встановлюються державою”, – несподівано зрозуміли у ПЦУ.

Попередній запис
Константинополь визнав Онуфрія Митрополитом Київським: нова версія подій фанарських аналітиків
Наступний запис
«Єпископ» УПЦ КП Філарет розповів, що в ПЦУ намагались приховати наявність парафій у Молдові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее