1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У ПЦУ нагородили церковним орденом атеїста Дмитра Павличка, – соцмережі

У ПЦУ нагородили церковним орденом атеїста Дмитра Павличка, – соцмережі

Епіфаній і «зоряниця Москви».

Біда Епіфанія: як не відвертого активіста ЛГБТ, гея, запросить на архієрейський собор ПЦУ-СЦУ, так відкритого атеїста нагородить церковним орденом.

Як стало відомо, глава української митрополії Константинопольського патріархату відзначив орденом довірену особу на виборах Петра Порошенка, поета, відвертого атеїста Дмитра Павличка.

У новині на сайті ПЦУ-СЦУ говориться, що Епіфаній «обговорив з живим класиком української літератури актуальні суспільно-політичні питання та процес становлення Православної Церкви України».

Далі йдеться: «З нагоди нещодавнього 90-ліття та за заслуги перед Українською державою й помісною Православною Церквою Предстоятель відзначив Дмитра Павличка орденом святого архистратига Михаїла I ступеня».

Воно було б і нічого, якщо б Дмитро Васильович Павличко не був переконаним атеїстом і цю ідею проводив через усю свою творчість. Його поезія та публіцистичні твори переповнені атеїстичними поглядами.

Ось і минулого року Павличко написав і видав поему «Учитель», де подає Іісуса Христа не як Сина Божого, а як звичайного ватажка єврейського народу проти римського поневолення, який ніколи не воскресав, як про це вчить Євангеліє.

Які такі заслуги перед Церквою Епіфаній побачив у діяльності Дмитра Павличка, сказати важко. Більше того, про який процес становлення Церкви можна говорити з людиною, яка взагалі не вірить у Бога, висміює церковників та не приховує свого антирелігійного світогляду? Для Павличка класиком у літературі був і лишився Ярослав Галан.

Цей конфуз із нагородженням ще раз демонструє дрімучу неосвіченість і невігластво керівника ПЦУ-СЦУ, який навіть гадки не має про того, ким є Павличко.

Видно, сам Бог Епіфанія мітить: то перекладачем для участі в архієрейському соборі ПЦУ-СЦУ запросить офіційного гомосексуаліста, то вручить нагороду відвертому атеїсту.

Як кажуть в народі, «застав дурня Богові молитися, то він і лоба розшибе».

Наприкінці подаємо один із характерних віршів Дмитра Павличка «Чорносутанникам», де клянеться Бог і славиться «зоряниця Москви». Не виключено, що саме за нього подякував глава ПЦУ-СЦУ.

«Тож лайте словами останніми

Зоряницю Москви –

Її заслонити сутанами

Не зумієте ви».

Facebook

Попередній запис
Симеон Шостацький молився у вінницькому ресторані з католицьким єпископом
Наступний запис
Прем’єр Північної Македонії заявив про початок діалогу з Фанаром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее