1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У провалі Юраша звинуватили Офіс Президента та православні ЗМІ

У провалі Юраша звинуватили Офіс Президента та православні ЗМІ

Видання Главком назвало винуватців другого поспіль провалу Андрія Юраша на посаду голови Держслужби з питань етнополітики та релігій. Ними виявилися ряд православних ЗМІ та «затяті віряни Московського патріархату» в Офісі Президента України.

Представників Офісу Президента звинуватили в обіцянці вивчити законність перереєстрації приходів УПЦ на Буковині, коли про це йшлося на зустрічі з мешканцями Чернівецької області. Також з’ясувалося, що «посада очільника Держетнополітики і релігійна політика загалом є частиною плану щодо зближення позицій Москви та Києва, у результаті якого Московський патріархат має повернути втрачені за попереднього президента позиції».

«Згаданий план допомагає реалізовувати промосковська церковна п’ята колона. Її активність можна відстежувати за кількістю і періодичністю критики, яка в певні моменти тиражується ресурсами РПЦ та її куратора в Україні нардепа Вадима Новинського. Як тільки ставало зрозуміло, що Юраш стає переможцем першого та другого конкурсів, одразу з’являлася масована реакція промосковських релігійних сайтів, мовляв, як усім буде кепсько, коли Юраш залишиться на посаді. Неозброєним оком видно системну роботу», – знайшли винних автори матеріалу.

Відтак, те, що Міністр культури Володимир Бородянський, якого, як і переможницю конкурсу на вказану посаду Олену Богдан, дуже важко назвати прихильниками УПЦ, «не мав іншого вибору, як пристати на прохання Офісу президента й оголосити переможцем не ту людину, яка двічі лідирувала в конкурсному відборі», – досі переживають поразку Юраша його прихильники.

Нагадаємо, син Андрія Юраша Святослав пройшов до ВРУ від партії “Слуга народу”.

Попередній запис
Глава Церкви Кіпру їде до Стамбулу
Наступний запис
Ієрарх УПЦ відвідав громаду, котра цілодобово охороняє свій храм від рейдерів ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее