1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Мнишині ПЦУ програла суд за ділянку, що належить УПЦ

У Мнишині ПЦУ програла суд за ділянку, що належить УПЦ

8 липня 2020 року Господарський суд Рівненської області розглянув позов ПЦУ проти релігійної громади УПЦ в Мнишині і прийняв рішення відмовити розкольницькій структурі в передачі їй землі, яка належить канонічній Церкві. Судовий розгляд стосувався земельної ділянки, на якій перебуває незаконно захоплений храм УПЦ на честь Покрови Божої Матері, повідомляє СПЖ.

Раніше цю земельну ділянку передали в користування релігійній громаді канонічної Церкви. Однак після захоплення храму активісти ПЦУ подали позов, щоб відібрати у вірян і належну їм землю і таким чином хоч якось узаконити своє перебування в захопленому ними храмі.

Державний акт про передачу землі релігійній громаді УПЦ від 12 листопада 2012 року підтверджує, що канонічна Церква має всі законні підстави для володіння земельною ділянкою, зазначив суд і відхилив позов ПЦУ.

У суді також звернули увагу і на те, що парафіяни канонічної Церкви не обмежують доступ позивачів у релігійну споруду, що ті присвоїли незаконним способом без відповідних документів.

24 березня 2019 року представники УПЦ КП і активісти «Правого сектору» спробували захопити Свято-Покровський храм УПЦ в Мнишині. Свої наміри вони мотивували розпорядженням про почергові богослужіння, яке раніше видав голова місцевої РДА. Рейдери хотіли закрити церкву на свої замки, однак зробити це їм завадили співробітники правоохоронних органів, які пропустили релігійну громаду канонічної Церкви у храм для звершення Літургії.

12 травня 2019 року в Мнишині активісти ПЦУ побили парафіян УПЦ і відібрали у них храм.

Фото rv.arbitr.gov.ua

Попередній запис
Соціологічне дослідження, за котрим «стирчать вуха» «ПЦУ» та УГКЦ
Наступний запис
У Греції продовжили обмеження діяльності храмів до 21 серпня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее