1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Луцьку депутат міської ради закликав захопити Кафедральний собор Волинської єпархії УПЦ

У Луцьку депутат міської ради закликав захопити Кафедральний собор Волинської єпархії УПЦ

Захопити храм Всіх святих землі Волинської Української Православної Церкви запропонував Луцький депутат Павло Данильчук на сесії міськради 25 жовтня, повідомляє Volyn24.

Під час обговорення питання про будівництво дитячої церкви на вулиці Конякіна у Луцьку депутат Павло Данильчук зауважив, що у цьому мікрорайоні вже є одна церква.

«В цьому мікрорайоні є російська церква (УПЦ – авт.), яка будується роками. Я пропоную всім фракціям, всім депутатам, давайте заберемо цей храм. Можливо це не зовсім законно, але давайте всі вийдемо на мітинг, зберемо активістів. Я впевнений, що «Свобода» мене підтримає, бо ми разом зустрічали Кирила у 2008 році. Давайте боротися за українську церкву», – сказав Павло Данильчук.

Така гучна заява молодого радикально-налаштованого політика викликала чималий резонанс серед жителів обласного центру Волині і не тільки. Зокрема прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський наголосив на тому, що відповідні органи мали б відреагувати на подібні слова.

«… Незрозуміло, якою статею Конституції України керується депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, висловлюючи подібні твердження. Якщо ми живемо у правовій державі і діємо винятково у правовому полі, тоді на подібну заяву чиновника повинні реагувати відповідні органи», – зазначив Олег Точинський.

Зі слів прес-секретаря, у цій ситуації є факти порушення прав людини та розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

«Особисто я зі складністю уявляю, щоб у будь-якій з відомих нам європейських держав депутат певної політичної орієнтації міг говорити подібні речі. Сподіваємось, що комісія Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту дасть належну оцінку заяві пана Данильчука, аби попередити подібні ситуації заздалегідь», – заявив протоієрей.

 

Попередній запис
Прихильники УПЦ КП захопили будинок настоятеля православної громади УПЦ в Грибовиці
Наступний запис
Мединський виправдав захоплення храму УПЦ в Коломиї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее