1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Криму члени ПЦУ підозрюють Климента в бажанні закрити собор

У Криму члени ПЦУ підозрюють Климента в бажанні закрити собор

Парафіяни кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі звинувачують «архієпископа» Сімферопольського і Кримського Климента Куща в небажанні зберегти Кримську «єпархію» ПЦУ, повідомляє Телеграм-канал Churcher.

Автори нагадують, що 28 червня російський суд вирішив відібрати у Кримської «єпархії» ПЦУ її приміщення в Сімферополі через відсутність реєстрації за російськими законами.

Однак, за інформацією Churcher, парафіяни собору «скаржаться на те, що навіть задовго до судового рішення, служби стали рідкісними, а в соборі часто немає жодного священика. Замість цього там сидить мама Архієпископа Климента – Марія Федорівна, яка приймає треби і продає свічки».

Таким чином, вважають прихильники ПЦУ в Криму, «судові справи – це виправдання, за яким ховаються бездіяльність і небажання виконувати свій пастирський обов’язок».

Також, за інформацією телеграм-каналу, «люди скаржаться на те, що священики тиняються без діла, а прихожанам архієпископ Климент каже, що священнослужителів не вистачає».

Віруючі розповіли про те, що «місяць тому один з єпархіальних співробітників відрікся від православ’я і прийняв іслам, а два роки тому ще один – іудаїзм». Також, за їхніми словами, суботні служби постійно скасовують, бо ніхто не приходить співати на клірос.

У зв’язку з цим, кажуть автори Churcher, «парафіяни вже вірять у те, що Климент не зацікавлений в функціонуванні єпархії, а так само, як і російські, хоче закрити цей собор».

Попередній запис
26-28 серпня відбудеться засідання Синоду Елладської Православної Церкви
Наступний запис
На Волині Київський патріархат уперше почав перереєстровувати свої громади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее