1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У день святкування 5-річчя інтронізації Предстоятеля кількох архієреїв УПЦ звели у вищий сан

У день святкування 5-річчя інтронізації Предстоятеля кількох архієреїв УПЦ звели у вищий сан

17 серпня 2019 року, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. Святкове богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Інтронізація Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулася п’ять років тому, 17 серпня 2014 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм єпископів Української Православної Церкви, представники Православної Церкви в Америці архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін та протоієрей Даниїл Андреюк, а також духовенство Києво-Печерської Лаври та гості у священному сані.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископів: Джанкойського і Роздольненського Аліпія, Сєверодонецького і Старобільського Никодима, Львівського і Галицького Філарета, Ніжинського і Прилуцького Климента, Вінницького і Барського Варсонофія. В сан архієпископа возведені єпископи: Путивльський Антоній, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Волинський і Луцький Нафанаїл.

Попередній запис
Митрополит Антоній розповів, як УПЦ зросла за 5 років
Наступний запис
На святкуваннях у Києві побували представники Православної Церкви в Америці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее