1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У двір настоятеля храму УПЦ в Мащі знову кинули ємність із займистою сумішшю

У двір настоятеля храму УПЦ в Мащі знову кинули ємність із займистою сумішшю

4 січня 2020 року в селі Маща Костопільського району Рівненської області у двір клірика Сарненської єпархії УПЦ протоієрея Данила Ільницького кинули ємність із займистою сумішшю. Про черговий напад повідомляє СПЖ.

За словами священика, вибух, від звуку якого прокинулася вся сім’я, стався близько години ночі. Коли він вийшов на вулицю подивитися, що сталося, то побачив двох сусідів.

«Сусіди оглядали свої металеві ворота, кажуть, здалося, що саме з ним щось кинули, –  розповів отець Данило, настоятель Іоанно-Богословської церкви в Мащі. – Я теж оглянув ворота й двір, наскільки це було можливо при світлі ліхтаря, але нічого підозрілого не помітив».

Коли ж сім’я священика вранці вийшла на вулицю, то побачила кинуту біля їхнього будинку трилітрову банку з якоюсь речовиною, а також досить істотну дірку в фундаменті, обшитому листовим металом.

«О 7:00 ми викликали поліцію, – повідомила дружина священика, матушка Анна. – Приїхали, оглянули, щось записали і поїхали. Так було і минулого разу, тільки толку від правоохоронців немає ніякого. Мені здається, вони навіть зловмисників не шукають».

У ЗМІ нагадують, що 19 листопада 2019 року у двір протоієрея Данила Ільницького вже кидали пляшку з горючою речовиною і прив’язаною запальничкою. Тоді пляшка розбилася об стіну будинка, але не загорілася. Незважаючи на те, що на місці події працювали співробітники поліції і кінологічної служби, злочинці досі не знайдені.

Попередній запис
Подробиці атаки рейдерів ПЦУ на церковний будинок у селі Стінка
Наступний запис
«Патріарха» Філарета уперше «вирізали» з різдвяних трансляцій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее