1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Грузинській Патріархії заявили про тиск у питанні визнання ПЦУ

У Грузинській Патріархії заявили про тиск у питанні визнання ПЦУ

Патріархія Грузії заявила про неприпустимість тиску на неї з боку політиків та неурядових організацій з метою визнання ПЦУ.

Тих грузинських священнослужителів, хто відмовляється підтримувати новостворену церковну структуру в Україні намагаються звинуватити в «проросійських настроях». Про це заявив керівник прес-служби Грузинської Православної Церкви протоієрей Андріа Джагмаїдзе, передає СПЖ з посиланням на «Інтерфакс».

«Сьогодні триває посилений тиск на нашу Церкву і священнослужителів під закликом, що нібито той, хто не підтримує нову церковну структуру в Україні, має проросійські настрої. Між тим питання вимагає ретельного розгляду, оскільки і в грецькій, і в слов’янських Церквах немає однозначного ставлення до нього», – наголосив священик.

Він зазначив, що питання надання автокефалії новій церкві вивчається членами Священного Синоду, і рішення буде прийнято виключно на підставі канонічних церковних законів.

Як повідомлялось, в кінці 2018 року Синод Грузинської Церкви переніс обговорення церковної ситуації в Україні на своє наступне засідання. Предстоятель Грузинської Церкви Патріарх Ілія заявив, що «ситуація в Україні вкрай напружена» і в зв’язку з нею в Церкві Грузії «немає єдиної думки, одностайності».

Попередній запис
Порошенко підпише закон про «гарантії мирного переходу громад» в ПЦУ
Наступний запис
Після скасованої зустрічі з Єрусалимським Патріархом, Порошенко звершив молитву з юдеями біля Стіни платчу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее