1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У грецьких ЗМІ продовжують нагадувати патріарху Феодору, як він захищав УПЦ

У грецьких ЗМІ продовжують нагадувати патріарху Феодору, як він захищав УПЦ

Копію спільного комюніке  Олександрійського патріарха Феодора ІІ і Предстоятеля Польської Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Сави на підтримку канонічної Української Православної Церкви, опублікували на сайті Кatanixi.

У документі сказано: «Ми, Предстоятелі двох Помісних Церков, зустрівшись на польській землі, усвідомлюючи відповідальність за життя святого Православ’я в сучасному світі, за мир, єдність і збереження його догматико-канонічного порядку, перед випробуваннями, з якими стикається сьогодні Православ’я в Україні, в дусі братерської любові закликаємо всіх тих, від кого залежить усунення церковних непорозумінь щодо надання автокефалії української Церкви, зробити все, що в їх силах, для запобігання загрози конфлікту й утвердження церковного порядку на українській землі.

У виданні вважають, що підпис патріарха під документом про підтримку УПЦ стане  фактом, «який перевірить його на порушення своїх слів під час Страшного Суду, якщо він до того часу не покається».

Служачи Божественну літургію на свято Різдва Пресвятої Богородиці, ми молимося про єдність і мир українського народу і в той же час з братнім вітанням звертаємося до Предстоятелів Помісних Православних Церков і до всієї повноти святого Православ’я».

У виданні нагадали, що, звертаючись до українського народу 27 вересня 2018 року, під час свого візиту до Одеси, патріарх Олександрійський сказав: «Тиждень тому я був в Польській Церкві. Разом з єпископом Польським Савою ми підписали текст про те, що ми близькі до Української Православної Церкви. Ми близькі до людей, які хочуть мирної Православної Церкви».

Попередній запис
Глава Фанару в Брюсселі зустрівся з ієрархом РПЦ
Наступний запис
Грецькі ЗМІ шоковані оприлюдненими «аргументами» за визнання ПЦУ Елладською Церквою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее