1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Вінниці віряни УПЦ зібрались на молитовне стояння до захопленого ПЦУ собору

У Вінниці віряни УПЦ зібрались на молитовне стояння до захопленого ПЦУ собору

12 січня 2020 року відбулось молитовне стояння вірян міста Вінниці, на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Варсонофієм, біля захопленого прихильниками ПЦУ міського Спасо-Преображенського собору УПЦ. Велика кількість вірян продовжують підтримувати канонічну Українську Православну Церкву, повідомляється на сторінці єпархії у Facebook.

«Торжество Православ‘я у Вінниці! По завершенні молебня владика привітав усіх зі святами, подякував за підтримку Вінницької єпархії та за те, що така велика кількість вірян зібралась у холодний зимовий вечір. Після молитви хор священиків Вінницької єпархії та інші колективи колядували для усіх присутніх.

Митрополит Варсонофій висловлює надію, що в скорому часі, з Божою допомогою, захоплений собор буде повернений законним власникам – вірянам УПЦ», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, собор  нині перебуває у розпорядження активу ПЦУ на чолі з екс-митрополитом УПЦ Симеоном Шостацьким, котрий відійшов у розкол та блокував реєстраційні дії новопризначеного керівництва єпархії.

Попередній запис
Драбинко завітав на єпископську хіротонію представника УГКЦ
Наступний запис
У ПЦУ нові віяння: ікони з зображенням воїнів УПА, АТО та майданівців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее