1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ реагує на провокації радикалів по-пастирськи, – спікер РПЦ

УПЦ реагує на провокації радикалів по-пастирськи, – спікер РПЦ

Володимир Легойда, голова Синодального відділу із взаємин Російської Православної Церкви з суспільством і ЗМІ, вважає, що УПЦ не піддається тиску радикалів, а намагається достукатися навіть до найбільш затятих своїх гонителів, повідомляє ТАСС.

«Що стосується виступів біля Києво-Печерської лаври, то Церква на них відреагувала по-пастирськи. Намісник Лаври митрополит Павло вийшов до людей, які туди прийшли, щоб з ними спокійно поговорити. Інша справа, що діалогу не відбулося, але не з його вини», – коментує блокування радикальною організацією «С14» в’їзду в Києво-Печерську лавру.

Щодо поширених в ЗМІ повідомлень про відмову священиком УПЦ відспівувати загиблого дворічного хлопчика, хрещеного в «Київському патріархаті», глава Синодального відділу заявив: «Це, на превеликий жаль, той випадок, коли людське горе і перекручено витлумачена позиція Запорізької єпархії Української Церкви були використано для тиску на Церкву».

«У цій логіці абсурду можна будь-якого представника будь-якої релігії засудити за відмову «надати послуги» не члену твоєї громади, наприклад, засудити мусульман за відмову ховати за ісламським похоронним обрядом правовірних іудеїв», – сказав релігієзнавець з приводу кримінальної справи, яку завела прокуратура проти Запорізької єпархії УПЦ, звинувачуючи її в розпалюванні релігійної ворожнечі.

Також Легойда нагадав, що «церква вже багато разів говорила, що ситуація з розколом в Україні – важка рана на тілі нашої Церкви. Сотні тисяч людей живуть поза церковного простору і багато хто з них просто цього не розуміє, тому що їм навіяли, що є «наша» церква і «не наша». Але ж насправді мова йде про те, що є Церква, і є структура, яка Церквою не є. І це позиція всього світового православ’я».

Канонічна Церква як і раніше готова сісти з розкольниками УПЦ КП за стіл переговорів, вважає експерт. «Ця розмова, зрозуміло, не буде простою. Саме тому ми вважаємо, що переведення дискусії в публічне поле контрпродуктивне. Потрібно просто сідати і розмовляти, шукати шляхи вирішення проблеми», – підсумував Легойда.

Попередній запис
Голова Фонду солдатських матерів закликала учасників АТО не піддаватися на провокації стосовно УПЦ
Наступний запис
Незаконно побудований у столиці храм віддали греко-католикам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее