1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ вимагає встановити охорону храму в Задубрівці та покарати учасників рейдерської атаки

УПЦ вимагає встановити охорону храму в Задубрівці та покарати учасників рейдерської атаки

УПЦ вимагає від влади забезпечити охорону православної громади в селі Задубрівка, притягнути до відповідальності організаторів та учасників рейдерської атаки на храм, провести розслідування щодо державного реєстратора Миколи Гергелюка та скасувати незаконні рішення Чернівецької ОДА про переведення ряду громад УПЦ в юрисдикцію ПЦУ. Про це повідомляє Телеграм-канал Правблог з посиланням на заяву керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Антонія.

Митрополит Антоній, Керуючий справами УПЦ:

Вчора ввечері у Чернівецькій області стався кричущий навіть за мірками людських законів випадок.

В селі Задубрівка прихильники «ПЦУ» здійснили спробу захопити Свято-Михайлівський храм Української Православної Церкви, скориставшись смертю його настоятеля – протоієрея Леоніда Делікатного.

Зловмисники, розраховуючи, що горе громади, котра готувалась до похорону свого священика, не дозволить їй ефективно протистояти рейдерській атаці, діяли нахабно та жорстоко. Як повідомили віряни з Задубрівки, у злочині брали участь біля сорока чоловіків у балаклавах, котрі прийшли до храму з дубинками, газовими балончиками та арматурою. Також у них були у розпорядженні генератор та болгарка, котрі вони пустили в хід спочатку для зламу воріт, а потім дверей храму.

На щастя, увірватись всередину їм не вдалося. Хоча вони й використовували окрім болгарки лом, а також сльозогінний газ, котрим вони намагались «викурити» вірян Української Православної Церкви, котрі перебували у храмі.

Не отримавши бажаного, злочинці вилили свою злобу на кількох прихожан громади Свято-Михайлівського храму, котрі в той день біля нього чергували. Православні були сильно побиті. Мало того, один був поранений у голову ножом.

Весь цей жах припинився тільки тоді, коли до храму приїхало багато поліцейських. Однак, за попередніми даними, ніхто з учасників рейдерського нападу так і не був затриманий.

У зв’язку із тим, що напад мав спланований та жорстокий характер, було поставлене під загрозу життя людей, а основою протистояння стало неправомірне переведення громади УПЦ в юрисдикцію «ПЦУ», ми вимагаємо від відповідних органів державної влади:

– забезпечити належну охорону громади Української Православної Церкви та належного їй храму в селі Задубрівка Чернівецької області з тим, щоб у подальшому подібного роду злочин більше не повторився;

– знайти та притягнути до відповідальності організаторів та учасників рейдерської акції, а також безпосередньо винуватців у побиття вірян нашої Церкви;

– провести розслідування щодо протиправних дій державного реєстратора та спеціаліста відділу з питань релігій і національностей Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації Миколи Гергелюка, наслідком котрих стало видання неправомірних розпоряджень про переведення ряду громад Чернівецько-Буковинської єпархії з юрисдикції УПЦ в юрисдикцію «ПЦУ»;

– скасувати згадані розпорядження як такі, що протирічать закону (згідно з листом митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія на ім’я Президента України, відповідні розпорядження були видані на підставі недостовірних даних, а також підроблених документів).

Попередній запис
«Причастя – це сутність Церкви»: грецький ієрарх відповів на заклик чиновника
Наступний запис
Скандал з капеланами ПЦУ – боротьба за місце під сонцем, – Churcher

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее