1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Уповноважений ВРУ з прав людини звернеться до Мін’юсту й Мінкульту щодо ліквідації УПЦ КП

Уповноважений ВРУ з прав людини звернеться до Мін’юсту й Мінкульту щодо ліквідації УПЦ КП

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова зустрілася з очільником УПЦ КП Філаретом Денисенком. Про це повідомляється у групі «Віряни Київського патріархату» в Facebook.

Філарет поінформував, що до нього звертаються громадяни України, які вважають себе мирянами УПЦ КП, щодо позбавлення їх права залишатися паствою цієї церкви. Омбудсмен уточнила, що згідно ст. 35 Конституції України та Конвенції про захист прав та основоположних свобод, кожен має право на свободу думки, совісті та релігії.

«У січні 2019 року Міністерство культури України зняло з реєстрації як юридичну особу Українську православну церкву Київського Патріархату, в тому числі Київську Патріархію УПЦ КП. Тому за цим фактом буду звертатися до Міністерства культури, молоді та спорту з проханням надати повну інформацію щодо ліквідації УПЦ КП як юридичної особи для вивчення законності такого рішення», – повідомила Людмила Денісова.

Уповноважений також звернеться до міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського, щоб він надав свою позицію щодо ліквідації УПЦ КП.

«Висновки будуть зроблені після детального вивчення офіційної відповіді», – наголосила Людмила Денісова.

Попередній запис
Європарламенту повідомили про загрозу свободі віросповідання у Чорногорії
Наступний запис
Взаємні звинувачення очільників ПЦУ та УПЦ КП триватимуть, – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее