1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Українська громада УГКЦ в Цюріху перейшла на «новий стиль»

Українська громада УГКЦ в Цюріху перейшла на «новий стиль»

Релігійна громада УГКЦ в Цюріху, Швейцарія, прийняла рішення про перехід на новоюліанський календар, пише сайт УГКЦ.

Повідомляється, що ініціатива переходу на новий стиль належить самим парафіянам, які проголосували за це рішення, у результаті чого і був здійснений офіційний перехід, а Різдво Христове було вперше відзначено за новим стилем 25 грудня 2019 року.

Крім того, більшість прихожан уніатської громади Цюріха висловилося не тільки за перехід, але і за те, щоб він був повним, а не поступовим; з 1 січня 2020 «все богослужіння громади Цюріха будуть відбуватися відповідно до новоюліанського календаря».

За інформацією сайту УГКЦ, це вже не перша релігійна громада в Паризькій єпархії, що перейшла на новий стиль, однак перша в Швейцарії», і її «приклад вже викликав обговорення цього питання в інших швейцарських громадах». Він також показує можливий варіант вирішення календарного питання в Україні: перехід на новий стиль повинні вирішувати самі віруючі на рівні кожної окремої громади, замість того, щоб виконувати вказівки ієрархії зверху».

На думку уніатів, таке рішення «календарного питання» знизить «ймовірність міграції віруючих до іншої конфесії і їх опору цьому кроку, необхідність якого стає все більш очевидною».

Попередній запис
Грузинський ієрарх: Молитва Митрополита Онуфрія допоможе Україні встояти
Наступний запис
Митрополит Антоній навів 9 аргументів про неспроможність Томосу ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее