1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ті самі гості в ту саму хату

Ті самі гості в ту саму хату

Цими вихідними Епіфаній святкує першу річницю своєї “інтронізації”. В гості до глави українських розкольників приїхали представники Фанару, Церков Еллади й Олександрії, а також ігумени пари афонських монастирів. Як бачимо, склад підтримали “ПЦУ” за цей рік залишився незмінним.

Цікаво, що обіцяне Думенком “стрімке визнання” серйозно забуксувало. Кількість гостей, а головне – їхня якість, свідчить про те, що в Помісних Церквах все-таки існує спротив діям Варфоломія. Чому ж вони не поспішають визнавати? Значить, далеко не все так погано, як нам здається. Значить, ще є шанс вирвати ситуацію з пазурів збожеволілих еллінів.

До речі, в цей же час на Богослужінні на честь 11 річниці інтронізації Патріарха Кирила були присутні представники Антіохійської, Сербської, Болгарської, Грузинської Церков, Церкви Чеських земель і Словаччини, Православної Церкви в Америці. Між іншим, в цьому списку є і ті, хто потенційно перебуває у групі ризику. У ці дні вони могли б бути в Києві, але знаходяться в Москві. Через рік, вони вибрали РПЦ, а не “ПЦУ”.

Фото – сайт ПЦУ.

Правблог

Попередній запис
Представники шести Помісних Церков співслужили главі РПЦ у річницю його інтронізації
Наступний запис
Маркером візиту Помпео буде підсумок конкурсу на посаду глави Держслужби з питань релігії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее