1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сільська рада на Івано-Франківщині заявила про майбутнє захоплення храму УПЦ

Сільська рада на Івано-Франківщині заявила про майбутнє захоплення храму УПЦ

Представники сільської ради села Острівець Івано-Франківської області заявили настоятелю місцевого Свято-Георгіївського храму Української Православної Церкви про те, що 22 жовтня громаду УПЦ буде позбавлено храмової будівлі. Подібну заяву місцеві владці зробили у відповідь на відмову настоятеля храму віддавати ключі. Про подію повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Варто зазначити, що 14 жовтня у селі було проведено незаконний референдум про перехід громади до “Київського патріархату”. Під час референдуму голосували за перехід парафії до УПЦ КП навіть ті, хто не є мешканцями села Острівець.

На відео зборів, яке виклали самі організатори, видно, що ті, хто піднімає руки, не є жителями села Острівець. Ми знаємо, що людей привезли з області. Вони кажуть, що було близько 70-ти чоловік, але на цьому відео прекрасно видно, що людей насправді менше, можна навіть порахувати. При цьому місцевих було не більше 10-ти, та й то не всі голосували за їх вирішення.”, – заявив настоятель громади УПЦ протоієрей Миколай Богаченко.

Нагадаємо, що протягом останніх днів в Івано-Франківській області було захоплено два храми Української Православної Церкви. Один з них у Коломиї – греко-католиками. Інший у селі Старий Гвіздець – філаретівцями.

 

Попередній запис
На Хмельниччині викрали чудотворну ікону від Іоанна Кронштадтського
Наступний запис
Агов, Мединський! Так де був Всеправославний собор?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее