1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сільрада не надає дозволу віруючим УПЦ на будівництво церкви в Угринові

Сільрада не надає дозволу віруючим УПЦ на будівництво церкви в Угринові

В селі Угринів, що на Волині, не вщухають пристрасті навколо общини УПЦ. Цього разу сільрада відмовляє громаді в дозволі на будівництво власної церкви. Свято-Хресто-Воздвиженський храм, який ще донедавна належав віруючим, рейдерськи захопили представники «Київського патріархату». 

Сільрада надала релігійній громаді відмову у вигляді документа, в якому зазначено, що «рішення не прийнято». За словами юриста, відмовити можна, лише пославшись на те, яку статтю Земельного Кодексу України порушує громада своїм проханням. Таких паперів надано не було.

«Самі ж депутати, не даючи дозволу на будівництво церкви, порушують Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації», – коментує ситуацію правозахисник.

Нагадаємо, що ще у вересні 2014 року, в результаті рейдерського захоплення, у громади було відібрано храм представниками УПЦ КП. Нову громаду розкольників зареєстрували тільки в листопаді.

«Парафіяни УПЦ збирають підписи під проханням дозволити побудувати церкву, – розповідає глава громади, священик Ростислав Швець. Але, мабуть, місцева влада дуже не хоче нашої присутності в селі. Багато людей відверто залякані».

Попередній запис
Всеправославний собор, «Київський патріархат» та скандальні законопроекти Верховної Ради – можливий прогноз та непередбачувані наслідки
Наступний запис
Митрополит Антоній: «Політика і віра не повинні змішуватися»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее