1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Суд знову віддав храм УПЦ у Костянтинівці законному власнику

Суд знову віддав храм УПЦ у Костянтинівці законному власнику

12 лютого 2020 року Донецький апеляційний суд в Бахмуті визнав незаконним «перехід» Стрітенського храму УПЦ міста Костянтинівки до Київського патріархату (нині ПЦУ). Про це повідомили на сайті Горлівської і Слов’янської єпархії УПЦ.

Рейдери ще можуть оскаржити це рішення.

Нагадаємо, судова тяганина за новозбудований Свято-Стрітенський храм у м. Костянтинівка триває вже майже 5 років. 14 жовтня 2015 року його захопили рейдери – тоді ще з УПЦ КП. Єпархія звернулася до суду.

Щоб оскаржити рішення судів, які визнавали захоплення незаконним, УПЦ КП зверталася навіть до Верховного Суду України. Цей суд відхилив касаційну скаргу Київського патріархату.

28 жовтня 2019 року Костянтинівський міськрайонний суд також визнав незаконним рішення «парафіяльних зборів» про зміну конфесії від 10 липня 2015 року. Відповідачем виступала «Релігійна православна організація “Свято-Стрітенський приход Донецької єпархії Православної церкви України м. Костянтинівка Донецької області”», апеляційну скаргу цієї церковної структури підписав колишній ктитор храму УПЦ, раніше депутат від ПР Юрій Шапран, чий перехід до розколу і став причиною рейдерського захоплення.

Попередній запис
«Єпископ» УПЦ КП Філарет розповів, що в ПЦУ намагались приховати наявність парафій у Молдові
Наступний запис
Прихильників ПЦУ в нас – кілька чоловік на село, – громада УПЦ в с. Велика Кісниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее