1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Суд знову визнав незаконним «переведення» храму в Костянтинівці до УПЦ КП

Суд знову визнав незаконним «переведення» храму в Костянтинівці до УПЦ КП

28 жовтня 2019 року відбулося чергове судове засідання з питання Стрітенського храму УПЦ Костянтинівки, захопленого представниками Київського патріархату. Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області розглянув позовну заяву Юрія Захарченка, що діє в інтересах митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана, до релігійної організації «Свято-Стрітенський приход Донецької єпархії Української православної церкви Київського патріархату міста Костянтинівки Донецької області», про визнання недійсними рішень, прийнятих 10 липня 2015 року. Про це повідомляє сайт Горлівської єпархії.

Суд постановив визнати недійсними рішення, прийняті проведеними з порушеннями «парафіяльними зборами», згідно з якими храм повинен був перейти до Київського патріархату. Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом десяти днів – до 6 листопада 2019 року.

Нагадаємо, 14 жовтня 2015 року новозбудований Свято-Стрітенський храм Костянтинівки був захоплений представниками «Київського патріархату». Захоплення було здійснено колишнім спонсором будівництва, на підставі незаконних змін, внесених в протокол засідання парафіяльної ради храму в квітні 2015 року, які нібито давали підставу перевести храм під юрисдикцію «Київського патріархату». Кілька років тривають судові тяжби з метою довести незаконність цих дій.

Попередній запис
У Німеччині віряни Константинополя приймали антидор з рук католицького єпископа
Наступний запис
У ПЦУ повідомили про отримання мирної грамоти від Синоду Елладської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее