1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Спростування соціології про «ПЦУ – церкву більшості» від німецького дослідника

Спростування соціології про «ПЦУ – церкву більшості» від німецького дослідника

8 та 9 лютого 2020 року релігієзнавець Микола Мітрохін (ФРН) продовжив дослідження кількості прихожан у столичних храмах УПЦ і ПЦУ. Отримані результати він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

8 лютого він відвідав всенічну на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

«Храм Різдва Божої матері (“Академічний храм”, УПЦ, розрахований на 100 осіб, початок служби о 16.00, рахував на 16.20) – 80 осіб (без хору, який оцінити не беруся), з них 30 прихожан, інші семінаристи (заповнений). Храм Антонія і Феодосія УПЦ (або “Трапезний” храм, розрахований на 2-2.5 тис. чоловік, початок служби о 17.00, рахував на 18.00) – 400 осіб (люди в основному середнього віку), 11 сповідуючих священиків! Успенський собор УПЦ (розрахований на 1.5 тис. чоловік, початок служби о 17.00, рахував на 18.15) – 120 осіб парафіян, в основному літніх (крім братії лаври (10 співслужили внизу) і багатолюдних хорів з чернецтвом», – повідомив Мітрохін.

При цьому в Феодосіївському монастирі ПЦУ, за його словами, були присутні 30 прихожан – «майже всі молодь до 30, служив один священик».

«Разом: УПЦ – 550 прихожан (плюс не менше 150 чоловік духовенства, братії та семінаристів), ПЦУ – 30 осіб».

9 лютого релігієзнавець обстежив усі великі храми Дарницького району, в тому числі храми УГКЦ.

«УПЦ: 9 храмів (в тому числі в 3 – по 2 літургії) – 1960 чоловік. (Нагадаю, ще 11 храмів УПЦ залишилися необстеженими), ПЦУ: 4 храми – 150 осіб (в тому числі в Свято-Ісаївському монастирі, 5 осіб, два храми з неясним розкладом залишилися недообстеженими). УГКЦ: 2 храми (один знайти не вдалося за задекларованою адресою в житловому будинку, другий – кафедральний собор з трьома літургіями) – 450 осіб (250 зафіксовано, 200 з урахуванням думки очевидця першої літургії)», – поділився релігієзнавець результатами свого дослідження.

Нагадаємо, Микола Мітрохін вже порівнював кількість прихожан у храмах Києва.

Попередній запис
Учасник установчого собору ПЦУ розповів, як Юраш допоміг новій структурі поглинути УПЦ КП
Наступний запис
Епіфаній Думенко зустрівся з послом ЄС, головою Представництва ЄС в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее