1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Справжніх комуністів у дивізії двоє – я та портрет Леніна, – клірик ПЦУ на Волині

Справжніх комуністів у дивізії двоє – я та портрет Леніна, – клірик ПЦУ на Волині

Біографія одного з найбільш яскравих представників ПЦУ на Волині Миколи Гінайла привернула увагу редакторів видання cont.ws, на котрому розмістили розслідування на підставі публічних фактів діяльності клірика ПЦУ /УПЦ КП.

У церковних ЗМІ у 2015 році вже повідомляли про заяву військовослужбовців ЗСУ, котрі протестували проти того, щоб у їхньому підрозділі у якості офіцера перебував Гінайло: його звинувачували у крадіжках гуманітарної допомоги. Однак біографія офіцера-капелана до 2014 року була не менш видатною.

Як повідомляє cont.ws, Гінайло балотувався у депутати або долучався до їхніх штабів, щоразу представляючи іншу партію. Також він створив благодійний фонд та є «Великим канцлером» Лицарського ордену Архистратига Михаїла, до діяльності котрого певний час був причетний і засновник УПЦ КП Філарет Денисенко.

«Справа у тому, що представники Ордену св. Лаврентія з Німеччини через фонд Гінайла відправляли на Волинь і Львівщину гуманітарну допомогу та гроші. На цьому активно піарились як Михаїл Зінкевич, котрий на Волині є правлячим архієреєм ПЦУ, так і його клірик Гінайло. ЗМІ активно писали, що Гінайло доставив з Франції та Німеччини ту чи іншу допомогу. Фінансові потоки оцінив і мер міста, котрого єпархія УПЦ КП також піарила у справі гуманітарки. Звісно, Гінайло незабаром став протоієреєм, а потім і митрофорним протоієреєм і отримав посаду помічника Володимирського районного декана в єпархії Михаїла Зінкевича», – пише видання.

У 2009 році з’ясувалося, що Гінайло створив фірму “Волиньеко”, яка займалася … оптовим продажом товарів. У жовтні 2015 року Микола Гінайло отримав звання підполковника. Незважаючи на скандал з відкритим листом солдат 14-ї ОМБР і повідомленням про заборону Гінайла в служінні, «клірик» все ж залишився на плаву і в серпні 2016 року потрапив в список тих, хто отримав від Петра Порошенка ювілейну медаль “25 років незалежності України”.

Раніше в польських ЗМІ з’являлися повідомлення про те, що Гінайло «працює на розвідку і готує державний переворот в Польщі. Гінайло все заперечував і заявив, що він служив у збройних силах, але до розвідки причетності не має. Однак волинський історик Богдан Бернадський в одному з інтерв’ю говорить про це наступне:

«Всі польські газети писали, що він наш глибоко законспірований шпигун, який проник в усі польські таємниці і розшпигунив все, що можна розшпигунити. Тоді багато про нього писали, його прізвище Гінайло. Унікальна людина. Він був замполітом в 51-й бригаді ще при Союзі, коли це була кадрована дивізія, і любив говорити: “У нас в дивізії два справжні комуністи: я і портрет Леніна в моєму кабінеті”. Коли Компартію заборонили, то він прийшов до Бога».

Попередній запис
Рейдерам з ПЦУ не вдалося виселити священика УПЦ в с. Нова Мощаниця
Наступний запис
Прихильники ПЦУ у волинському Голядині розкаюються у вчиненому «переході» від УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее