1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Соня Кошкіна поділилася «сенсацією» 2018 року – фейковим «переліком ієрархів УПЦ»

Соня Кошкіна поділилася «сенсацією» 2018 року – фейковим «переліком ієрархів УПЦ»

«Дута» сенсація. Втім, не лише дута, але й дешева.

Головний редактор «Лівого берегу» Соня Кошкіна на рівному місці придумала привід для хайпу. Для цього у себе в ТГ-каналі вона оприлюднила перелік очікуваних учасників «об’єднавчого собору» 15 грудня 2018 року від УПЦ.

Все це супроводжується гучними фразами. «Більше року я полювала на цей список», «у світській пресі – уперше» тощо.

Дивлячись на такі формулювання, не дивуєшся тому, чому свого часу Кошкіна гучно оконфузилась із темою «бійки» Баканова та Богдана. Тоді вона голосно стверджувала, що все так і було, що усе перевірено та підтверджено. За підсумками ж вийшов гучний скандал, оскільки «бійка» виявилася фейком.

Та й нині, як ми бачимо, людина наступає на схожі граблі. Адже якби дехто елементарно вмів працювати з пошуком у Гугл, то з’ясував би, що ця інформація зі списком – вже не першої свіжості. І не треба було за нею «полювати». Слід просто «погуглити». Наприклад, сайт ТСН опублікував відповідні дані ще 25 лютого 2019 року (це, до слова, про «у світській пресі – уперше»).

Щодо ж самого переліку, то цю тему вже давно у різних колах обговорили. І з’ясувалося, що у ній чимало «темних плям». Наприклад, маніпуляція зі внесенням у перелік владики Мелетія з метою його дискредитації в очах Блаженнішого митрополита Онуфрія.

Втім, не будемо поглиблюватись у деталі. Повірте – ті, кому треба, знають реальні справи по даному «папірцю».

Ми ж згадаємо тільки те, що лежить на поверхні. Подивіться уважно текст. У ньому чітко сказано, що Драбинко та Симеон прибувають на «собор» у супроводі представників кліру та мирян (як це приписувалось при підготовці до заходу). Решта ж єпископів подані без вказування супроводжуючих їх осіб. Це каже лише про одне – ініціатори «собору» не були впевнені в участі ієрархів, оскільки навіть не отримали від них необхідної організаційної інформації. Водночас приїзд Драбинка та Симеона був уже на той момент справою вирішеною: вони заздалегідь відправили на «собор» переліки присутніх зі своєї сторони.

Ось вам і вся «сенсація». Навіщо було бовтати інформацію не першої свіжості – не дуже зрозуміло. Хоча ніхто нікому не може заборонити бути клоуном…

Правблог

Попередній запис
Молебень та хресний хід у Чорногорії підтримав ієрарх РПЦЗ
Наступний запис
У Вінницькій єпархії прийняли вже третього клірика, що повернувся з розколу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее