1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Собор єпископів СПЦ у Чорногорії опублікував заяву про ситуацію в Церкві

Собор єпископів СПЦ у Чорногорії опублікував заяву про ситуацію в Церкві

2 січня 2020 року Собор єпископів Сербської Православної Церкви в Чорногорії опублікував заяву щодо останніх подій у релігійному житті країни. Текст заяви опублікували на сайті Чорногорської-Приморської митрополії.

«На своїх зборах у храмі Святого Георгія в Подгориці єпископський рада заявляє, що таке сильне християнське, ідеологічне і національну єдність в Чорногорії свідчить про тверду рішучість нашої Церкви і її прихильність не допускати політизації цього питання ні з якого боку, – зазначено в тексті заяви. – Дуже важливо, щоб це тривало, і щоб нікому не дозволялося використовувати Церква в будь-яких політичних чи ідеологічних інтересах».

«Відповідальність за розпалювання суперечок лежить, перш за все, на тих, хто, не приймаючи справжнього діалогу, ухвалив огидний, антиконституційний та дискримінаційний закон про конфіскацію храмів і церковної власності Сербської Православної Церкви. На кожному православному віруючому, з іншого боку, відповідальність не піддаватися на цю провокацію і ставитися до всіх людей з любов’ю за образом Господа нашого Ісуса Христа», – наголосили єпископи СПЦ у Чорногорії.

Вони повідомили, що Церква продовжує свою правову боротьбу і створила міжнародну групу експертів, яка буде співпрацювати з місцевою юридичною групою і представляти інтереси СПЦ перед відповідними міжнародними інститутами, та уточнили, що на довіру можуть заслуговувати тільки зроблені від імені сербських єпископів оголошення на офіційних сайтах єпархій.

Попередній запис
Заступник міністра закордонних справ Греції зустрінеться з патріархом Варфоломієм
Наступний запис
Грузинський ієрарх: Молитва Митрополита Онуфрія допоможе Україні встояти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее